Wat hebben de getallen twee, drie, vijf, zeven en dertien met elkaar gemeen? Dit zijn de eerste vijf priemgetallen. Priemgetallen (of prime numbers in het Engels), hebben slechts twee natuurlijke getallen als deler, namelijk 1 en het getal zelf. Deze eerste 5 priemgetallen liepen als een rode draad door het concert Prime.

Het klarinetconcert nr.3 van Stamitz is ten gehore gebracht met Rolf als solist op de klarinet. Verder ook de 7e Symfonie van Beethoven en het nummer You only live twice uit 007. Bohemian like you van The Dandy Warholls is gespeeld, dit is onderdeel van het album ‘Thirteen Tales from Urban Bohemia’ (13 is een priemgetal).

Een andere vertaling van Prime is: het eerste getijde. Denk hierbij aan het voorjaar en de ochtend. Passende titels zijn Primavera van Einaudi en een deel uit Sunrise Mass van Ola Gjeilo. Dit deel van de mis is uitgevoerd in een exclusieve samenwerking met leden van het kamerkoor Lamusa, het Kamerkoor van de Geertekerk en a capella koor Good Company. En tot slot het pronkstuk Daybreak, de nieuwe compositie die Douwe Evert Dijkstra speciaal voor Nota Bene heeft gecomponeerd. Douwe Evert heeft zelf gedirigeerd, terwijl dirigent Casper op de piano speelde.

Klik hier voor het Programmaboekje Prime