Na een lange periode waarin wij slechts sporadisch konden samenkomen om muziek te maken, en het helaas niet mogelijk bleek om concerten te geven, waren wij heel blij dat wij op zondag 3 april weer als orkest Nota Bene konden optreden. Dit deden we in de Dominicuskerk in Utrecht.

Wij hebben meteen alle remmen losgegooid en kozen voor een programma over de grenzeloze oneindigheid. Dit kwam onder andere tot uiting in muziek over de planeten en de ruimte, maar ook over het gevoel van oneindigheid bij een woestijn die zich tot voorbij de horizon uitstrekt, en de aansporing om nooit op te geven. Infinity in al haar facetten dus!

Welke stukken kwamen er voorbij? We begonnen het concert vol energie met de openingsmuziek van Dr. Who. Vervolgens de prachtige opera van Purcell, genaamd de ‘Suite uit Dido and Aeneas’. Speciaal voor ons orkest componeerde Douwe Evert Dijkstra het stuk Kārwān, dat op het concert voor het eerst voor publiek gespeeld werd. Een wereldpremière dus! Verder ook My Immortal van Evanescence en Mouvements Perpétuels van Poulenc. We sloten het concert vrolijk af met Don´t Stop Believing van Journey.

 

Klik hier voor het Programmaboekje Infinity