Met veel plezier hebben we met het thema Happy Together  op ons juni-concert laten zien hoe blij we zijn dat we weer samen muziek kunnen maken.

Kernstuk binnen het thema is de titelsong ‘Happy Together’ van de Turtles. Hoewel wij dit vrolijke liefdeslied instrumentaal spelen zal iedereen in zijn hoofd de eindeloos herhaalde songtekst ‘Happy Together’ meezingen. Dit geldt waarschijnlijk ook voor het meeslepende ‘Total Eclipse of the Heart’ van Bonnie Tyler, waarmee we een nostalgische terugblik naar de jaren tachtig nemen. Een derde liefdeslied van nog langer geleden is Guilty, een jazzy song uit de dertiger jaren, nu vooral bekend uit de film Amélie.

We spelen maar liefst twee eigen composities van onze dirigent Douwe Evert Dijkstra. ‘Intrada Festivo’ is het spetterende openingsstuk van het concert. Alleen al door ernaar te luisteren voel je dat het feest gaat beginnen. Het minimalistische ‘Kaleidoscope’ gaat over samenspel. Iedereen in het orkest moet goed naar elkaar luisteren om met enkele noten een prachtig en fascinerend geheel te maken.

Er zijn weinig klassieke vrouwelijke componisten, daarom is het extra leuk dat we het symfonische ballet ‘Callirhoe’ van Cécile Chaminade spelen. Geheel onterecht is dit ballet nog onbekend maar daar gaan wij (een beetje) verandering in aanbrengen. Eigenlijk past het stuk iets minder binnen het thema want het gaat juist over een mythologische liefde die niet zo best afliep, not so happy together dus. Gedoemde liefde is het onderwerp van meer klassieke stukken, we spelen eveneens het bekende thema uit het Zwanenmeer, waar de geliefden elkaar vinden om daarna samen te sterven.

‘The snowman’ is een mooie geanimeerde familiefilm zonder woorden die vertelt over de avonturen die een jongen beleefd met zijn sneeuwpop. Het lied ‘Walking in the air’ geeft de magische sfeer perfect weer. Ook ‘The Wild Horde’, filmmuziek van Ennio Morricone krijgt het met de opzwepende noten voor elkaar je het Wilde Westen te laten ervaren.

 

Klik hier voor het programmaboekje Happy Together