Kaart wordt geladen...

 

Winterconcerten: Prime

Wat hebben de getallen twee, drie, vijf, zeven en dertien met elkaar gemeen? Dit zijn de eerste vijf priemgetallen. Priemgetallen (of prime numbers in het Engels), hebben slechts twee natuurlijke getallen als deler, namelijk 1 en het getal zelf. Een verdere wiskunde les willen we u besparen, maar deze eerste 5 priemgetallen lopen als een rode draad door de winterconcerten van orkest Nota Bene.

Sommige titels zijn voor de hand liggend, zo spelen we klarinetconcert nr.3 van Stamitz, met onze solist Rolf (klarinet) op de 1e plaats. Dan de 7e Symfonie van Beethoven, en ook het nummer “You only live twice” uit 007 spreekt voor zich. Bij andere nummers is de connectie minder voor de hand liggend. Zo spelen we het nummer “Bohemian like you” van The Dandy Warholls. Dit is onderdeel van het album ‘Thirtheen Tales from Urban Bohemia’, en 13 is een priemgetal.

Een andere vertaling van Prime is: het eerste getijde. Hiermee kan verwezen worden naar het voorjaar, maar ook naar de ochtend, met titels zoals Primavera van Einaudi en een deel uit Sunrise Mass van Ola Gjeilo. Dit deel van de mis voeren we uit in een exclusieve samenwerking met leden van het kamerkoor Lamusa, het Kamerkoor van de Geertekerk en a capella koor Good Company. En tot slot ons pronkstuk Daybreak, de nieuwe compositie die Douwe Evert Dijkstra speciaal voor ons heeft gecomponeerd. Douwe Evert zal het stuk zelf dirigeren, terwijl onze dirigent Casper ons begeleidt op de piano.

 

Praktische informatie

Zaterdag 12 januari om 20.00u en zondag 13 januari om 15.00u

Lutherse Kerk, Hamburgerstraat 9, Utrecht

Entree €10,- (4t/m12 jaar: €5,-)

Reserveren: info@orkestnotabene.nl

Datum/Tijd
Date(s) - 13/01/2019
15:00 - 17:15

Locatie
Lutherse Kerk